History and present state of Scottish cuisine – Anna ŠTĚPÁNKOVÁ
Anna ŠTĚPÁNKOVÁ
Bachelor's thesis
History and present state of Scottish cuisine
History and present state of Scottish cuisine
Abstract:
The topic of this thesis deals with history and present state of Scottish cuisine. Some aspects that influence Scottish cuisine are outlined in the introduction. The thesis also describes the development and decisive moments of Scottish cuisine throughout history. In another part the thesis focuses on present state of Scottish cuisine, description of current eating habits and the most widely used resources …moreAbstract:
Téma této bakalářské práce pojednává o historii a současném stavu skotské kuchyně. V úvodu jsou nastíněny některé aspekty, které kuchyni ovlivňují. Práce dále popisuje vývoj a zásadní momenty skotské kuchyně v průběhu historie. V další části se práce zaměřuje na současný stav kuchyně, popis nynějších stravovacích návyků a nejpoužívanější suroviny. V neposlední řadě se práce soustředí na vybrané tradiční …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2016
Accessible from:: 20. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Andrea Holešová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠTĚPÁNKOVÁ, Anna. History and present state of Scottish cuisine. Ostrava, 2016. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Filozofická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 20.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 20. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Filozofická fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Philology / English Language and Literature
Theses on a related topic
-
Tradiční pokrmy a nápoje jako nedílná součást kulturního dědictví a cestovního ruchu Polska
Lucie Brtníčková -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
Tradiční české a evropské pokrmy v moderní kuchyni pro žáky SOŠ
Michaela POLÁŠKOVÁ -
TRADIČNÍ REGIONÁLNÍ POKRMY V SOUČASNÉ GASTRONOMII
David Erkol -
Charakteristika, tradície a zvyky slovenskej národnej kuchyne
Silvia Slivoníková -
Původně ruské a cizí lexikum v pojmenování jídel tradiční ruské kuchyně
Lenka BĚHUNČÍKOVÁ -
Regionální kuchyně Polska a jejich vývoj v současnosti
Radka Chmelinová