Kristýna Šedivá

Bachelor's thesis

Ekonomické aspekty hmyzí výroby v porovnání s tradiční produkcí proteinu.

Economic aspects of insect production compared to traditional protein production
Abstract:
Entomofágie, tedy konzumace hmyzu, se rozšiřuje i do oblastí, kde dosud tento pojem nebyl tak známý nebo uplatňovaný. K jejímu rozšiřování přispívá mnoho faktorů, ale tím, který byl brán v potaz v této práci, je vysoký obsah proteinu v těle hmyzu. Na základě toho, totiž může jedlý hmyz představovat možnou náhradu či doplněk k tradičním zdrojům bílkovin, jako jsou obiloviny, maso a mléčné výrobky. V …more
Abstract:
Entomophagy, which is consumption of insect, is expanding to areas, where until now this concept wasn´t known or applied. Many factors contribute to its spread, but the one that was taken into account in this bachelor thesis, is the high protein content in the body of insects. Based on this, edible insects can be a possible sub-stitute or supplement to traditional sources of protein, such as cereals …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Lubor Lacina, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Provozně ekonomická fakulta