Ekonomické aspekty hmyzí výroby v porovnání s tradiční produkcí proteinu. – Kristýna Šedivá
Kristýna Šedivá
Bachelor's thesis
Ekonomické aspekty hmyzí výroby v porovnání s tradiční produkcí proteinu.
Economic aspects of insect production compared to traditional protein production
Abstract:
Entomofágie, tedy konzumace hmyzu, se rozšiřuje i do oblastí, kde dosud tento pojem nebyl tak známý nebo uplatňovaný. K jejímu rozšiřování přispívá mnoho faktorů, ale tím, který byl brán v potaz v této práci, je vysoký obsah proteinu v těle hmyzu. Na základě toho, totiž může jedlý hmyz představovat možnou náhradu či doplněk k tradičním zdrojům bílkovin, jako jsou obiloviny, maso a mléčné výrobky. V …moreAbstract:
Entomophagy, which is consumption of insect, is expanding to areas, where until now this concept wasn´t known or applied. Many factors contribute to its spread, but the one that was taken into account in this bachelor thesis, is the high protein content in the body of insects. Based on this, edible insects can be a possible sub-stitute or supplement to traditional sources of protein, such as cereals …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Lubor Lacina, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠEDIVÁ, Kristýna. \textit{Ekonomické aspekty hmyzí výroby v~porovnání s~tradiční produkcí proteinu.}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Business and Economics. 2020. Available from: https://theses.cz/id/o0c8po/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Provozně ekonomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of Business and EconomicsBachelor programme / field / specializace:
Economics and management / Economics and Management / Accounting and Taxes
Theses on a related topic
-
In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu u novošlechtěnců pšenice seté
Tereza Anderlíková -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko