Ekonomické aspekty hmyzí výroby v porovnání s tradiční produkcí proteinu. – Kristýna Šedivá
Kristýna Šedivá
Bachelor's thesis
Ekonomické aspekty hmyzí výroby v porovnání s tradiční produkcí proteinu.
Economic aspects of insect production compared to traditional protein production
Anotácia:
Entomofágie, tedy konzumace hmyzu, se rozšiřuje i do oblastí, kde dosud tento pojem nebyl tak známý nebo uplatňovaný. K jejímu rozšiřování přispívá mnoho faktorů, ale tím, který byl brán v potaz v této práci, je vysoký obsah proteinu v těle hmyzu. Na základě toho, totiž může jedlý hmyz představovat možnou náhradu či doplněk k tradičním zdrojům bílkovin, jako jsou obiloviny, maso a mléčné výrobky. V …viacAbstract:
Entomophagy, which is consumption of insect, is expanding to areas, where until now this concept wasn´t known or applied. Many factors contribute to its spread, but the one that was taken into account in this bachelor thesis, is the high protein content in the body of insects. Based on this, edible insects can be a possible sub-stitute or supplement to traditional sources of protein, such as cereals …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Lubor Lacina, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Provozně ekonomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of Business and EconomicsBachelor programme / odbor / specializace:
Economics and management / Economics and Management / Accounting and Taxes
Práce na příbuzné téma
-
Entomofágie – hmyz na talíři
Blanka Škrabalová -
In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu u novošlechtěnců pšenice seté
Tereza Anderlíková -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins