Vliv rizikových látek v prostředí na fyziologické charakteristiky vybraných druhů zelenin – Bc. Petr Kristlík, DiS.
Bc. Petr Kristlík, DiS.
Diplomová práce
Vliv rizikových látek v prostředí na fyziologické charakteristiky vybraných druhů zelenin
Influence of hazardous substances in the environment on physiological characteristics of selected vegetables species
Anotace:
Diplomová práce se zabývala působením stresu ze zasolení půdy na kvantový výtěžek fluorescence chlorofylu (Fv/Fm), jakožto spolehlivého ukazatele míry vystresovanosti rostlin. Cílem práce bylo Stanovit fyziologickou odezvu juvenilních rostlin vybraných druhů zelenin na zasolení. V rámci pokusu byly navrženy následující vědecké hypotézy. 1. Existují rozdíly v reakci vybraných druhů rostlin na zasolení …víceAbstract:
The diploma thesis dealt with the effect of soil salinity stress on the quantum yield of chlorophyll fluorescence (Fv/Fm), as a reliable indicator of the degree of plant stress. The aim of the work was to determine the physiological response of juvenile plants of selected types of vegetables to salinity. The following scientific hypotheses were proposed as part of the experiment. 1. There are differences …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. František Hnilička, Ph.D.
- Oponent: Martin Matějovič, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRISTLÍK, Petr. \textit{Vliv rizikových látek v~prostředí na fyziologické charakteristiky vybraných druhů zelenin}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/o0pwho/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / specializace:
Pěstování rostlin / Rostlinná produkce
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva