Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství – Tatiana Korobkova
Tatiana Korobkova
Bakalářská práce
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Microorganisms as a subject of genetic modification and their use in food industry
Anotace:
Geneticky modifikované mikroorganismy (GMM) představují mikroorganismy, jejichž genetický materiál byl uměle upraven pomocí genetického inženýrství. Tyto modifikace mohou zahrnovat vložení nových, úpravu existujících nebo vypnutí určitých genů. Hlavní úlohou genetického inženýrství je vytvořit nové organismy s požadovanými vlastnostmi nebo upravit ty existující tak, aby měly zlepšené schopnosti výroby …víceAbstract:
Genetically modified microorganisms (GMMs) are microorganisms whose genetic material has been artificially modified by genetic engineering. These modifications could include the insertion of new genes, the editing of existing genes or the switching off of certain genes. The main role of genetic engineering is to create new organisms with desired characteristics or to modify existing ones to have improved …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 5. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Oponent: Anna Mašlejová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOROBKOVA, Tatiana. \textit{Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/o0ytjm/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Geneticky modifikované organizmy v potravinách
Romana Košíková -
Informovanost veřejnosti o problematice geneticky modifikovaných organismů
Erika Liškutínová -
Vybrané aspekty geneticky modifikovaných organismů v České republice
Radka Ovesná -
Genetic engineering of psbA gene in Nicotiana tabacum
Dagmar HUCKOVÁ -
Potenciál genového inženýrství rostlin v odolnosti k patogenům.
Sabina Stříbná -
Přínos genového inženýrství rostlin pro fytoremediaci.
Anna Chapčáková -
Vyhodnocení rizika výskytu bakterií způsobujících zoonózy u psů v důsledku krmení konceptem BARF s ohledem na jejich využití v canisterapii
Blanka Novotná
Název
Vložil
Vloženo
Práva