Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství – Tatiana Korobkova
Tatiana Korobkova
Bachelor's thesis
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Microorganisms as a subject of genetic modification and their use in food industry
Abstract:
Geneticky modifikované mikroorganismy (GMM) představují mikroorganismy, jejichž genetický materiál byl uměle upraven pomocí genetického inženýrství. Tyto modifikace mohou zahrnovat vložení nových, úpravu existujících nebo vypnutí určitých genů. Hlavní úlohou genetického inženýrství je vytvořit nové organismy s požadovanými vlastnostmi nebo upravit ty existující tak, aby měly zlepšené schopnosti výroby …moreAbstract:
Genetically modified microorganisms (GMMs) are microorganisms whose genetic material has been artificially modified by genetic engineering. These modifications could include the insertion of new genes, the editing of existing genes or the switching off of certain genes. The main role of genetic engineering is to create new organisms with desired characteristics or to modify existing ones to have improved …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 28. 5. 2024
- Supervisor: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Reader: Anna Mašlejová, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOROBKOVA, Tatiana. \textit{Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/o0ytjm/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Geneticky modifikované organizmy v potravinách
Romana Košíková -
Informovanost veřejnosti o problematice geneticky modifikovaných organismů
Erika Liškutínová -
Vybrané aspekty geneticky modifikovaných organismů v České republice
Radka Ovesná -
Genetic engineering of psbA gene in Nicotiana tabacum
Dagmar HUCKOVÁ -
Potenciál genového inženýrství rostlin v odolnosti k patogenům.
Sabina Stříbná -
Přínos genového inženýrství rostlin pro fytoremediaci.
Anna Chapčáková -
Vyhodnocení rizika výskytu bakterií způsobujících zoonózy u psů v důsledku krmení konceptem BARF s ohledem na jejich využití v canisterapii
Blanka Novotná
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights