Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu \nl{}bylinných čajů – Ing. Petra Šilarová
Ing. Petra Šilarová
Diplomová práce
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu \nl{}bylinných čajů
Utilization of solid phase microextraction for aromaprofile analysis of herbal teas
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá analýzou aromaprofilu bylinných čajů. Byly testovány možnosti vzorkování metodou HS-SPME s využitím kombinace více sorpčních teplot, případně se zvýšením iontové síly, pro bylinné čaje a nápoje z nich připravené. Teoretická část je věnována popisu mikroextrakce tuhou fází, retenčního indexu a aplikaci SPME v kombinaci s metodou plynové chromatografie. V experimentální …víceAbstract:
This thesis deals with the aroma-profile analysis of herbal teas. For this purpose, HS-SPME method based on the two sorption temperatures together with ionic strength effect for the analysis of herbal teas and herbal tea infusions were tested. In the theoretical part, principles of solid phase microextraction, retention indices and applications of SPME in combination with gas chromatography are presented …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2014
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠILAROVÁ, Petra. \textit{Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu $\backslash$nl$\{\}$bylinných čajů}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/o1unyk/.
Jak správně citovat práci
Šilarová, Petra. Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu \nl{}bylinných čajů. Pardubice, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
HS-SPME-GC/MS analýza silic ve studeně chmelených pivech
Lukáš Zadák -
SPME vonných látek
Petra Šilarová -
Analýza těkavých organických látek v přírodních matricích metodou HS-SPME/GC-MS
Silvie Surmová -
Analýza silic v bylinných nápojích s využitím mikroextrakce tuhou fází
Kateřina Ježková -
Extrakce a zkoncentrování PANH metodou SPME
Jan Brulík -
Analýza silic v nápojích s využitím metody mikroextrakce tuhou fází
Pavla Nováková