Ing. Petra Šilarová

Diplomová práce

Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu \nl{}bylinných čajů

Utilization of solid phase microextraction for aromaprofile analysis of herbal teas
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá analýzou aromaprofilu bylinných čajů. Byly testovány možnosti vzorkování metodou HS-SPME s využitím kombinace více sorpčních teplot, případně se zvýšením iontové síly, pro bylinné čaje a nápoje z nich připravené. Teoretická část je věnována popisu mikroextrakce tuhou fází, retenčního indexu a aplikaci SPME v kombinaci s metodou plynové chromatografie. V experimentální …více
Abstract:
This thesis deals with the aroma-profile analysis of herbal teas. For this purpose, HS-SPME method based on the two sorption temperatures together with ionic strength effect for the analysis of herbal teas and herbal tea infusions were tested. In the theoretical part, principles of solid phase microextraction, retention indices and applications of SPME in combination with gas chromatography are presented …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2014
  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šilarová, Petra. Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu \nl{}bylinných čajů. Pardubice, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin