Vliv kryoprotektantů při mrazení vodných roztoků na enzymatickou aktivitu – Bc. Jitka Procházková
Bc. Jitka Procházková
Diplomová práce
Vliv kryoprotektantů při mrazení vodných roztoků na enzymatickou aktivitu
The Effects of Cryoprotectants on the Enzymatic Activity upon Freezing of Aqueous Solutions
Anotace:
V této diplomové práci je zkoumán vliv přídavku solí k mrznoucímu pufrovanému roztoku enzymu na enzymatickou aktivitu během procesu mrazení a následném rozmrazení. Pro měření enzymatické aktivity byl jako modelový enzym použit enzym DbjA, který patří do mezi haloalkan dehalogenázy. Roztok enzymu ve fosfátovém pufru byl mrazen při 233 K nebo 77 K. Byl pozorován vliv přítomnosti solí (chloridu amonného …víceAbstract:
In this diploma thesis we investigated the influence of added salt into the buffered enzyme solution on its activity after the freezing and thawing. We utilized the DbjA enzyme, a member of haloalkandehalogenase family, as a model system. The buffered enzyme solution was frozen at 233 K and 77 K. The effect of added salt (ammonium or tetramethylammonium chloride) on recovered activity of the DbjA enzyme …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 1. 2013
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/cw292/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 2. 2013
- Vedoucí: doc. Mgr. Dominik Heger, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Organická chemie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.