Bc. Marcela PINĎÁKOVÁ

Master's thesis

Vliv obsahu škrobu v pšeničné mouce na vlastnosti těsta

Effect of starch in wheat flour on dough properties
Abstract:
Diplomová práce pojednává o vlastnostech škrobu, včetně jeho výroby. Dále se zaměřuje na vlastnosti pšeničné mouky a pšeničného těsta. Praktická část se zabývá stanovením obsahu vlhkosti referenční metodou a obsahu škrobu polarimetrickou metodou dle Ewerse. Výsledky byly statisticky zpracovány vícerozměrnou analýzou.
Abstract:
The thesis deals with the properties of starch, including its production. It then focuses on the properties of wheat flour and wheat dough. The practical part deals with the determination of moisture content of the reference method and the starch content by polarimetric method according to Ewers. The results were statistically processed by the multi-dimensional analysis.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier: 22820

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2011
  • Supervisor: Mgr. Monika Černá, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PINĎÁKOVÁ, Marcela. Vliv obsahu škrobu v pšeničné mouce na vlastnosti těsta. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production