Vliv obsahu škrobu v pšeničné mouce na vlastnosti těsta – Bc. Marcela PINĎÁKOVÁ
Bc. Marcela PINĎÁKOVÁ
Master's thesis
Vliv obsahu škrobu v pšeničné mouce na vlastnosti těsta
Effect of starch in wheat flour on dough properties
Abstract:
Diplomová práce pojednává o vlastnostech škrobu, včetně jeho výroby. Dále se zaměřuje na vlastnosti pšeničné mouky a pšeničného těsta. Praktická část se zabývá stanovením obsahu vlhkosti referenční metodou a obsahu škrobu polarimetrickou metodou dle Ewerse. Výsledky byly statisticky zpracovány vícerozměrnou analýzou.Abstract:
The thesis deals with the properties of starch, including its production. It then focuses on the properties of wheat flour and wheat dough. The practical part deals with the determination of moisture content of the reference method and the starch content by polarimetric method according to Ewers. The results were statistically processed by the multi-dimensional analysis.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
22820
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2011
- Supervisor: Mgr. Monika Černá, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
PINĎÁKOVÁ, Marcela. Vliv obsahu škrobu v pšeničné mouce na vlastnosti těsta. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Theses on a related topic
-
Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.
Andrea BORUTOVÁ -
Vliv definovaných přídatných látek na pekárenské vlastnosti pšeničného těsta
Pavlína PEČIVOVÁ -
Vliv přídavku mléčných bílkovin na reologické vlastnosti suspenze bezlepkové mouky a těsta
Adéla Psotová -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta
Veronika Hliněnská -
Nové trendy zpracování škrobu
Dagmar VÁLKOVÁ