Genetic diversity of cacao (Theobroma cacao) – Jakub Samek
Jakub Samek
Bakalářská práce
Genetic diversity of cacao (Theobroma cacao)
Abstract:
The rainforests of South America are home to Theobroma cacao, L. It is an evergreen plant, 4-8 m tall, belonging to the Malvaceae family, which is grown in the shade. Theobroma means in Greek "food of the gods" derived "Theos" - god and "Broma" - food. The varieties are divided into Criollo, Forastero and Trinitario. Cacao produces beans that are full of seeds and wrapped in a sweet wrapper. Chocolate …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 8. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Marie Kalousová
- Oponent: José Alejandro Ruiz Chután, Ing. B.Sc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Zemědělství tropů a subtropů
Práce na příbuzné téma
-
Genetic diversity of baobab (&-lt;i&-gt;Adansonia digitata&-lt;/i&-gt; L.) along an elevation transect in Kenya
Anna Chládová -
Diversity of crop wild relatives of cacao (Theobroma cacao L.) and their use in the crop breeding: a literature survey
Šárka Svobodová -
The impact of cacao agroforests on dragonfly and dung beatle diversity
Soňa Kajzrová -
Diversity of natural pollinators in cocoa agroforests in the Peruvian Amazon
Martina Snášelová
Název
Vložil
Vloženo
Práva