Bc. Alena VELIČKOVÁ

Bachelor's thesis

Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech

Effect of acid hydrolysis time on amino acids content in analyzed samples of casein and model processed cheese
Anotácia:
V této práci bylo sledováno 15 aminokyselin v kaseinu a tavených sýrech. Bylo sestrojeno 15 hydrolyzačních křivek pomocí nelineární regrese za použití 13 hydrolyzačních intervalů (0 - 144 hodin). Pomocí iontově-výměnné chromatografie byl v automatickém analyzátoru AAA400 stanoven obsah aminokyselin. Na základě hydrolyzačních křivek byly vypočteny korekční faktory pro sledované aminokyseliny s cílem …viac
Abstract:
Fifteen amino acids were determinated in casein and processed cheese. It was provided 15 hydrolysis curves by nonlinear regression using 13 hydrolysis intervals (0 - 144 h). Amino acids were separated and determinated by using ion-exchange chromatogra-phy onto an Amino Acid Analyser AAA400. According to hydrolysis curves were calculated correction factors for amino acids with the aim of higher accuracy …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zverejniť od: 2. 6. 2008
Identifikátor: 7821

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 18. 6. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VELIČKOVÁ, Alena. Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.