Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech – Bc. Alena VELIČKOVÁ
Bc. Alena VELIČKOVÁ
Bachelor's thesis
Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech
Effect of acid hydrolysis time on amino acids content in analyzed samples of casein and model processed cheese
Anotácia:
V této práci bylo sledováno 15 aminokyselin v kaseinu a tavených sýrech. Bylo sestrojeno 15 hydrolyzačních křivek pomocí nelineární regrese za použití 13 hydrolyzačních intervalů (0 - 144 hodin). Pomocí iontově-výměnné chromatografie byl v automatickém analyzátoru AAA400 stanoven obsah aminokyselin. Na základě hydrolyzačních křivek byly vypočteny korekční faktory pro sledované aminokyseliny s cílem …viacAbstract:
Fifteen amino acids were determinated in casein and processed cheese. It was provided 15 hydrolysis curves by nonlinear regression using 13 hydrolysis intervals (0 - 144 h). Amino acids were separated and determinated by using ion-exchange chromatogra-phy onto an Amino Acid Analyser AAA400. According to hydrolysis curves were calculated correction factors for amino acids with the aim of higher accuracy …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zverejniť od: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7821
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2008
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VELIČKOVÁ, Alena. \textit{Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech}. Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2008. Dostupné z: https://theses.cz/id/o4sw2z/.
Jak správně citovat práci
VELIČKOVÁ, Alena. Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.