Kateřina ČÁROVÁ

Bachelor's thesis

Korejské stolování - jídlo, etiketa a zvyky

Korean Dining Culture - Food, Etiquette and Customs
Abstract:
Ve své bakalářské práci se budu věnovat tématu korejského stolování, popíši principy, na kterých je založeno, i jeho průběh v souladu s etiketou. Cílem práce je porovnat korejské stolovací etiketní zvyklosti s českými a popsat, v čem se liší či shodují. Praktická část obsahuje průzkum, zabývající se zjišťováním, jestli je korejská stolovací etiketa pro Čechy přijatelná a jestli se s ní v něčem ztotožňují …more
Abstract:
In my Bachelor thesis I will look into the topic of Korean dining culture. I will describe principles that Korean dining culture is based on and its form and customs according to Korean etiquette. The aim of this work will be to compare Korean dining etiquette with Czech dining etiquette and to describe its similarities and differences. The practical part will be focused on research that investigates …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Blanka Ferklová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ČÁROVÁ, Kateřina. Korejské stolování - jídlo, etiketa a zvyky. Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta

Palacký University Olomouc

Faculty of Arts

Bachelor programme / field:
Philology / Korean for Business

Theses on a related topic