Bc. Pavlína ŠIMÍKOVÁ

Diplomová práce

Analýza rizika pro výrobu zeleninových pokrmů a pokrmů z hub jako prevence vzniku alimentárních toxikóz

Hazard Analysis for Vegetables Production and Mushroom Foods as a Prevention of Rise Alimentary Toxicosis
Anotace:
Diplomová práce se zabývá analýzou rizika a tvorbou plánu kritických bodů pro výrobu pokrmů ze zeleniny a hub, jež jsou nejčastější příčinou vzniku alimentárních intoxikací. Teoretická část je věnována popisu jednotlivých intoxikací a bakteriálních toxinů. Zabývá se také charakteristikou analýzy rizik a popisem systému HACCP. Jsou zde vyjmenována nebezpečí, která mohou ohrozit zdravotní nezávadnost …více
Abstract:
The thesis deals with the hazard analysis and the critical points plan for the vegetable and mushroom products, which are the main cause of the alimentary toxicosis. The description of each kind of intoxications and the bacteria toxins is given in the theoretical part. Furthermore, the characteristics of the hazard analysis and the description of the HACCP system is introduced as well as the health …více
 

Klíčová slova

bakterie toxin alimentární HACCP
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2010
Zveřejnit od: 26. 4. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2010
  • Vedoucí: MUDr. Pavla Svrčinová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŠIMÍKOVÁ, Pavlína. Analýza rizika pro výrobu zeleninových pokrmů a pokrmů z hub jako prevence vzniku alimentárních toxikóz. Ostrava, 2010. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2010

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 26. 4. 2010 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakulta