Analýza rizika pro výrobu zeleninových pokrmů a pokrmů z hub jako prevence vzniku alimentárních toxikóz – Bc. Pavlína ŠIMÍKOVÁ
Bc. Pavlína ŠIMÍKOVÁ
Diplomová práce
Analýza rizika pro výrobu zeleninových pokrmů a pokrmů z hub jako prevence vzniku alimentárních toxikóz
Hazard Analysis for Vegetables Production and Mushroom Foods as a Prevention of Rise Alimentary Toxicosis
Anotace:
Diplomová práce se zabývá analýzou rizika a tvorbou plánu kritických bodů pro výrobu pokrmů ze zeleniny a hub, jež jsou nejčastější příčinou vzniku alimentárních intoxikací. Teoretická část je věnována popisu jednotlivých intoxikací a bakteriálních toxinů. Zabývá se také charakteristikou analýzy rizik a popisem systému HACCP. Jsou zde vyjmenována nebezpečí, která mohou ohrozit zdravotní nezávadnost …víceAbstract:
The thesis deals with the hazard analysis and the critical points plan for the vegetable and mushroom products, which are the main cause of the alimentary toxicosis. The description of each kind of intoxications and the bacteria toxins is given in the theoretical part. Furthermore, the characteristics of the hazard analysis and the description of the HACCP system is introduced as well as the health …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2010
Zveřejnit od: 26. 4. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2010
- Vedoucí: MUDr. Pavla Svrčinová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠIMÍKOVÁ, Pavlína. \textit{Analýza rizika pro výrobu zeleninových pokrmů a pokrmů z hub jako prevence vzniku alimentárních toxikóz}. Online. Diplomová práce. Ostrava: Ostravská univerzita, Lékařská fakulta. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/o6vn3m/.
Jak správně citovat práci
ŠIMÍKOVÁ, Pavlína. Analýza rizika pro výrobu zeleninových pokrmů a pokrmů z hub jako prevence vzniku alimentárních toxikóz. Ostrava, 2010. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2010 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Veřejné zdravotnictví / Odborný pracovník v ochraně veřejného zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Structure-function relationships and vaccinal use of the RTX domain of Bordetella pertussis adenylate cyclase toxin
Carlos Angel Espinosa Vinals -
Characterisation of MbsTA - a novel toxin-antitoxin system from Mycobacterium tuberculosis
Terezie Páníková -
Pore-forming activity of adenylate cyclase toxin in virulence of Bordetella pertussis in vivo
Karolína Škopová -
Vliv geneticky modifikované kukuřice exprimující toxin Cry3Bb1 na necílové organizmy.
Zdeňka SVOBODOVÁ -
Vývoj \kur{Spodoptera littoralis} (Boisduval) na geneticky modifikovaném bramboru exprimujícím bakteriální toxin Cry3Aa
Zdeňka SVOBODOVÁ -
Struktura glykosyltransferázy toxinu TcdB s nativním substrátem
Náth Vozábal -
Moderní analytické metody ke studiu výskytu, osudu a chemicko-biologických interakcí sinicových toxinů v prostředí
Libor Jaša