Vliv suroviny a technologického postupu při výrobě rybích klobás – Petra Klvaňová
Petra Klvaňová
Bakalářská práce
Vliv suroviny a technologického postupu při výrobě rybích klobás
The effects of raw material and technological procedure in production of fish sausages
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivem suroviny a technologického postupu při výrobě rybích klobás. V rámci pokusu byly vyrobeny rybí klobásy z chlazené nebo mražené svaloviny Kapra obecného (Cyprinus carpio). Následně byla provedena senzorická analýza, kde se hodnotily tyto deskriptory: celkový vzhled, povrch střeva, textura, vzhled na nákroji, vůně, chuť, slanost výrobku a celkový dojem. Vzorky se předkládaly …víceAbstract:
This bachelors thesis follows up the effects of raw material and technological procedure in production of fish sausages. The sausages for the experiment were made of refrigerated or frozen muscles of the Carp (Cyprinus carpio). Then an organoleptic analysis was done, we evaluated these descriptors: overall look, the surface of the intestine, texture, appearence on the cut, scent, taste, salinity of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Komparace výsledků senzorické analýzy vína v závislosti na diferenciaci konzumentů
Kristýna Rozárka Jandásková -
Hodnocení organoleptických vlastností u vybraných mléčných produktů pomocí instrumentální a senzorické analýzy
Veronika BLÁHOVÁ -
Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků
Marie Nevrklová -
Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení
Petr Starostka -
Analýza vybraných rizik pokrmů z rybího masa, výrobků z rybího masa a mořských plodů ve vybraných zařízeních poskytujících stravovací služby.
Milena Forejtová