Mikrobiologie tavených sýrů – Ludmila Košarišťanová
Ludmila Košarišťanová
Bakalářská práce
Mikrobiologie tavených sýrů
The microbiology of processed cheeses
Anotace:
ABSTRAKTBakalářská práce se zabývá mikrobiologii tavených sýrů. Popisuje mikrobiologickou kvalitu tavených sýrů a jejich nežádoucí kontaminaci mikroorganismy. Nejčastějšími kontaminujícími mikroorganismy jsou bakterie tvořící spory a mikromycety. Definuje jejich negativní vliv na jakost tavených sýrů. Dále charakterizuje další možné kontaminanty tavných sýrů, které mohou způsobovat alimentární onemocnění …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is on the microbiology of processed cheeses. Describing their microbiological quality and adverse contamination by microorganisms. The most contagious microorganisms are bacteria, creating disputes and microfungi. It defines its negative impact on quality of processed cheeses as well as it´s characterizing possible contaminants of processed chesses, which may cause alimentary …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kultivačních podmínek na transkriptom bakterie Streptococcus mutans
Veronika Žajdlíková -
Transkriptomická analýza bakterie Bacillus cereus
Petra Kubasová -
Střevní sulfát redukující bakterie: morfologická a fyziologická charakteristika.
Oľga Leščanová -
Rezistentní bakterie jako původci infekcí spojených se zdravotní péčí
Aja Komprdová -
Studium rekombinantní tetrathionanhydrolasy z chemolitotrofní sirné bakterie
Jana Podivínská -
Delece profágů a nežádoucích genů z genomu bakterie <I>Pseudomonas aeruginosa</I> využívaného pro produkci lytických fágů.
Dominika Kubinová -
Sulfát redukující bakterie ústní dutiny
Martina Coufalová -
Studium konformační výměny 1.1 segmentu sigma-A podjednotky RNA polymerázy z bakterie Bacillus subtilis
Dávid Tužinčin
Název
Vložil
Vloženo
Práva