Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby – Bc. Jana Koudelková
Bc. Jana Koudelková
Diplomová práce
Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby
Fresh cheese production technology depending on the raw materials used and production conditions
Anotace:
Tato diplomová práce se v teoretické části zabývá nejprve definicí čerstvých sýrů, je zde popsána i historie sýrů obecně. Následně dochází ke klasifikaci sýrů na základě několika faktorů a jsou zde popsáni základní zástupci čerstvých sýrů. Je popsáno, jaké suroviny jsou nutné pro výrobu čerstvých sýrů a jak proces jejich vzniku vypadá krok za krokem. V práci se nachází informace o základních …víceAbstract:
In the theoretical part, this diploma thesis first deals with the definition of fresh cheeses and also describes the history of cheeses in general. Subsequently, cheeses are classified based on several factors and the basic representatives of fresh cheeses are described here. It describes what raw materials are necessary for the production of fresh cheese, and how the process of their creation looks …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Zuzana Míšková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOUDELKOVÁ, Jana. \textit{Technologie výroby čerstvých sýrů v~závislosti na použitých surovinách a~podmínkách výroby}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/o7t4dy/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické porovnání vín vyrobeného tradiční technologií u malovinařů a technologií s řízeným kvašením
Roman ZÁLEŠÁK -
Senzorické hodnocení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby
Markéta BRABCOVÁ -
Senzorické hodnocení trvanlivého masného výrobku v závislosti na technologii výroby.
Rudolf TÁBOR -
Technologie výroby a hodnocení jakosti paštik
Michaela Graciasová -
Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Technologie výroby a hodnocení jakosti šunek
Klára Nezvalová -
Technologie výroby a hodnocení jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků
Barbora Chytilová -
Technologie výroby a hodnocení jakosti šunek
Radka Ševčíková