Historie čokolády a její postavení v současné gastronomii – Bc. Katsiaryna Ivanova
Bc. Katsiaryna Ivanova
Bachelor's thesis
Historie čokolády a její postavení v současné gastronomii
The history of chocolate, chocolate in contemporary gastronomy
Abstract:
Historie čokolády a její postavení v současné gastronomii. [Bakalářská práce] Vysoká škola hotelová. Praha: 2015. 68 stran. Čokoláda má dlouholetou historii a je i dodneška jednou z nejoblíbenějších pochoutek. Čokoládu lze používat nejen v gastronomii, ale i v zdravotnictví a wellness službách, protože jsou známé její léčivé a uklidňující účinky. Tato práce je věnována historii čokolády, zkoumání využití …moreAbstract:
The history of chocolate, chocolate in contemporary gastronomy. [Bachelor´s Dissertation] The Institute of Hospitality Management. Prague: 2015. 68 pages. Chocolate has a long history and is still a popular delicacy at present days. Chocolate can be used not only in gastronomy, but also in medicine, wellness, because its healing and soothing effects are known. This dissertation is devoted to the history …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 6. 2015
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/12261/vsh_b/
Thesis defence
- Date of defence: 2. 9. 2015
- Supervisor: Ing. Jan Jiran
- Reader: Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management
Theses on a related topic
-
Srovnání pěstování kakaovníku pravého (Theobroma cacao L.) v agrolesnických a monokulturních systémech
Petra Andrušíková -
Svetová produkcia a obchod s vybranými poľnohospodárskymi komoditami (káva, čaj, kakao)
Peter Trenkner -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Výukový text - Kakao a čokoláda, předmět suroviny, 2 ročník SOŠ a SOU
Gabriela Szczepanská -
Čokoláda - Výukový text tématického celku kakao a čokoláda
Markéta Chelíková -
Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.
David ZEMÁNEK -
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák -
Světový trh kakaa a čokolády se zaměřením na dětskou práci
Kateřina Turnovská