Bc. Lucie Hromádková

Diplomová práce

Enterální výživa v onkologii se zaměřením na sipping

Enteral nutrition in oncology with respect to sipping
Anotace:
U onkologických onemocnění v mnoha případech dochází ke stavu podvýživy, která výrazně ovlivňuje kvalitu života a přežití pacientů. Podvýživa je způsobena řadou různých faktorů, včetně sníženého příjmu potravy, nepříznivých účinků z antikancerogenní léčby, ale také marnotratnými metabolickými procesy, které se v těle nemocného s nádorovým onemocněním odehrávají. Nemůže-li pacient konzumovat dostatečné …více
Abstract:
Malnutrition commonly occurs in cancer and adversely affects the quality of life and survival of patients. Enteral feeding and sipping is an effective way to deliver nutrients when patients are unable to ingest food because of neurologic disorders or structural abnormalities in the upper gastrointestinal tract, including the oropharynx, esophagus, and stomach. The intetion of this study is to show …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 8. 2007

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 8. 2007
  • Vedoucí: MUDr. Milana Šachlová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Zdravotní vědy