Bc. Daniela Hanušková
Bachelor's thesis
Raw food versus cooked food
Raw food versus cooked food
Abstract:
Tato práce se zabývá problematikou syrové stravy a jejím významem ve výživě člověka. Úvodní kapitoly nabízí stručný přehled alternativních výživových směrů, mezi něž raw food spadá, včetně historického vývoje toho stylu samotného. Cílem práce je shromáždit veškeré dosavadní poznatky o tomto způsobu stravování, popsat jeho přednosti i nedostatky a vyvodit tak možné dopady pro zdraví člověka včetně hodnocení …moreAbstract:
This bacherol thesis deals with the issues of raw food diet and its significance in human nutrition. The initial chapters briefly present the most common alternative lifestyles including raw food diet as well and the history of rawfoodism as a separated movement. The aim of this thesis is to collect all the knowledge about this topic up to now, to describe its‘ strenghts and weaknesses and draw the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2016
Identifier:
https://is.muni.cz/th/ur326/
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2016
- Supervisor: Mgr. Jana Spáčilová
- Reader: Ing. Bc. et Bc. Aneta Pohořalá
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Metodický postup nutriční péče ve vsetínské nemocnici
Markéta Kašparová -
Kurzové riziko - alternativní metody zajištění v účetnictví
Martin Vašata -
Veganství - zodpovědnost ve spojení se stravou
Zbyněk SOBOTKA -
Aspekty výživy psa metodami "Bone and Raw Food Diet" (BARF) a "Raw Meat-based Diet" (RMBD)
Štěpánka Klánová -
Mikrobiologický pohled na tzv. raw food (syrovou stravu)
Anežka Skarková