Vít Guiglielmo Mišurec

Bachelor's thesis

Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii

Use and evaluation of basil (Ocimum basilicum) and basil products in gastronomy
Abstract:
Cílem mé bakalářské práce bylo stanovení obsahu fenolických látek a antioxidační aktivity u listů vybraných kultivarů Bazalky pravé (Ocimum basilicum) a u směsí kultivaru Ohře s rostlinnými surovinami (česnek, máta, rukola, špenát). Výsledky měření byly podle relevantních kritérií porovnávány a vyhodnocovány. Nejvyšší obsah fenolických látek v případě čerstvých listů byl stanoven v Ohři, v případě …more
Abstract:
The aim of this thesis was to determine the total phenolic content and antioxidant activity in the leaves of selected cultivars of sweet basil (Ocimum basilicum) and in mixtures of cultivar Ohře with raw plant materials (garlic, mint, rocket, spinach). The measurement results were compared and evaluated according to the relevant criteria. The highest total phenolic content in the case of fresh leaves …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Mišurec, Vít Guiglielmo. Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe