Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii – Vít Guiglielmo Mišurec
Vít Guiglielmo Mišurec
Bachelor's thesis
Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii
Use and evaluation of basil (Ocimum basilicum) and basil products in gastronomy
Abstract:
Cílem mé bakalářské práce bylo stanovení obsahu fenolických látek a antioxidační aktivity u listů vybraných kultivarů Bazalky pravé (Ocimum basilicum) a u směsí kultivaru Ohře s rostlinnými surovinami (česnek, máta, rukola, špenát). Výsledky měření byly podle relevantních kritérií porovnávány a vyhodnocovány. Nejvyšší obsah fenolických látek v případě čerstvých listů byl stanoven v Ohři, v případě …moreAbstract:
The aim of this thesis was to determine the total phenolic content and antioxidant activity in the leaves of selected cultivars of sweet basil (Ocimum basilicum) and in mixtures of cultivar Ohře with raw plant materials (garlic, mint, rocket, spinach). The measurement results were compared and evaluated according to the relevant criteria. The highest total phenolic content in the case of fresh leaves …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MIŠUREC, Vít Guiglielmo. \textit{Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/obm67g/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Mišurec, Vít Guiglielmo. Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Fytochemické studium vybraných genotypů bazalky pravé (Ocimum basilicum L.)
Karolína KOMZÁKOVÁ -
Využití antioxidační aktivity rostlin čeledi hluchavkovitých v potravinách a výživě
Diana Chrpová -
Bioaktivní látky v zeleném koření
Lucie ARNOŠTOVÁ -
Využití přírodního pesticidu na bázi azadirachtinu v akvaponických systémech: Vliv na růst bazalky pravé (Ocimum basilicum) a na nitrifikační bakterie
Vendula PUHANOVÁ -
Fyziologická a metabolomická charakterizace vybraných genotypů bazalky pravé pěstovaných za kontrolovaných podmínek
Karolína KOMZÁKOVÁ -
Výnos a kvalita bazalky pěstované v aeroponickém systému
Radim Novotný -
Pěstování bazalky v substrátech s podílem kapalné složky digestátu - hodnocení koloběhu mikroprvků
Martina Zachovská -
Fytochemické studium vybraných genotypů bazalky pravé (Ocimum basilicum L.)
Karolína KOMZÁKOVÁ