Stanovení vybraných mykotoxinů ve vzorcích sladovnického ječmene a sladu – Bc. Zuzana Pavlíčková
Bc. Zuzana Pavlíčková
Master's thesis
Stanovení vybraných mykotoxinů ve vzorcích sladovnického ječmene a sladu
Determination of selected mycotoxins in malting barley and malt samples
Abstract:
Literární rešerše diplomové práce se zabývá problematikou spojenou s výskytem vláknitých mikromycet jakožto producentů mykotoxinů ve vzorcích sladovnického ječmene a sladu. Tato práce popisuje základní charakteristiky významných rodů toxinogenních plísní – Fusarium, Penicillium a Aspergillus, které jsou častými kontaminanty těchto rostlinných materiálů, ale i faktory výskytu těchto mikromycet. Zejména …moreAbstract:
The literary search of the diploma thesis deals with issues related to the occurrence of fibrous micromycetes as producers of mycotoxins in malting barley and malt samples. This work describes the basic characteristics of important genera of toxinogenic fungi – Fusarium, Penicillium, and Aspergillus which are common contaminants of these plant materials but also the factors of occurrence of these micromycetes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Reader: Vladimír Čejna, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PAVLÍČKOVÁ, Zuzana. \textit{Stanovení vybraných mykotoxinů ve vzorcích sladovnického ječmene a~sladu}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/obuesl/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology