Stanovení vybraných mykotoxinů ve vzorcích sladovnického ječmene a sladu – Bc. Zuzana Pavlíčková
Bc. Zuzana Pavlíčková
Master's thesis
Stanovení vybraných mykotoxinů ve vzorcích sladovnického ječmene a sladu
Determination of selected mycotoxins in malting barley and malt samples
Anotácia:
Literární rešerše diplomové práce se zabývá problematikou spojenou s výskytem vláknitých mikromycet jakožto producentů mykotoxinů ve vzorcích sladovnického ječmene a sladu. Tato práce popisuje základní charakteristiky významných rodů toxinogenních plísní – Fusarium, Penicillium a Aspergillus, které jsou častými kontaminanty těchto rostlinných materiálů, ale i faktory výskytu těchto mikromycet. Zejména …viacAbstract:
The literary search of the diploma thesis deals with issues related to the occurrence of fibrous micromycetes as producers of mycotoxins in malting barley and malt samples. This work describes the basic characteristics of important genera of toxinogenic fungi – Fusarium, Penicillium, and Aspergillus which are common contaminants of these plant materials but also the factors of occurrence of these micromycetes …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
- Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Vladimír Čejna, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology