Vplyv odstupňovaného zberu na kvalitu vína – Michal Durdovanský
Michal Durdovanský
Bakalářská práce
Vplyv odstupňovaného zberu na kvalitu vína
Vliv odstupňované sklizně na vlastosti vína
Anotace:
Tato bakalářská práce se v literární části zabývá popisem bílé moštové odrůdy Sauvignon Blanc a diskuzí základních analytických parametrů u vína této odrůdy. V teoretické části jsou popsány hlavní kyseliny a aromatické látky ve víně. V závěru literární rešerše se tato práce zabývá vlivem této odrůdy na terroir. Praktická část se skládá z analytické a senzorické části. Analytická část se zabývá různými …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the description of the white wine variety Sauvignon Blanc and the discussion of the basic analytical parameters in the wine of this variety in the literature part. The theoretical part describes the main acids and aromatics in the wine. At the end of the literature review, this thesis discusses the influence of this variety on the terroir. The practical part consists …víceAbstract:
Táto bakalárska práca sa v literárnej časti zaoberá popísaním bielej muštovej odrody Sauvignon Blanc a rozobratím základných analytických parametrov vo víne z tejto odrody. Teoretická časť popisuje hlavné kyseliny a aromatické látky vo víne. Na záver literárneho prehľadu sa táto práca venuje vplyvu tejto odrody na daný terroir. Praktická časť pozostáva z analytickej a senzorickej časti. Analytická …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Daniel Seriš, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv použitých kvasinek na aromatický profil výsledného vína u odrůdy Sauvignon blanc.
Lenka Havelková -
Vliv odlistění zóny hroznů na kvalitu hroznů odrůdy Sauvignon blanc
Arnold Masarik -
Vliv odlistění zóny hroznů na kvalitativní parametry u odrůdy Sauvignon blanc
Tereza Holcmannová -
Aromatické látky u Sauvignonu blanc a ovlivnění jejich obsahu agrotechnickými zásahy
Roman Šmíd -
Vliv působení kyslíku při zpracování hroznů odrůdy Sauvignon
Roman Zamara -
Vliv termínu odlistění na aromatický profil vína Sauvignon blanc.
Radek Šťastný -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva