Hodnocení zralosti odrůd révy vinné pěstovaných na jedné lokalitě – Dominik Klusák
Dominik Klusák
Bakalářská práce
Hodnocení zralosti odrůd révy vinné pěstovaných na jedné lokalitě
Assessment of the ripeness in grape varieties grown in a single locality
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo sledování zrání hroznů čtyř odrůd révy vinné na jedné lokalitě. V literární části je blíže popsáno chemické složení bobule hroznu a změna složení cukrů, organických kyselin a aromatických látek v průběhu zrání. Také se tato práce zabývala seznámením s oblastí odběru vzorků.Experimentální část se zabývala vyhodnocením naměřených zralostních parametrů, tj. hmotnosti hroznu …víceAbstract:
The goal of this thesis has been to observe ripening of grapes in four chosen grape varietes grown in the same locality. In the literary part has described chemical composition of grape and change of sugar content, organic acids and aromatical compounds. This thesis has dealt with introduction to area where the grapes had been collected.Experimental part has dealt with collecting and evaluation of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Kryptoanalýza historických šifer
Lukáš Havrlant -
Využití Meldrumovy kyseliny pro syntézu 3-arylpropanových kyselin
Kateřina Jirásková -
Vliv struktury karboxylové kyseliny na syntézu amidů v přítomnosti mikrovlnného záření.
Tomáš Mlejnek -
Vliv rozdílného zpracování hroznů révy vinné na obsah vybraných organických kyselin
Jan FIKAR