Hodnocení zralosti odrůd révy vinné pěstovaných na jedné lokalitě – Dominik Klusák
Dominik Klusák
Bachelor's thesis
Hodnocení zralosti odrůd révy vinné pěstovaných na jedné lokalitě
Assessment of the ripeness in grape varieties grown in a single locality
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo sledování zrání hroznů čtyř odrůd révy vinné na jedné lokalitě. V literární části je blíže popsáno chemické složení bobule hroznu a změna složení cukrů, organických kyselin a aromatických látek v průběhu zrání. Také se tato práce zabývala seznámením s oblastí odběru vzorků.Experimentální část se zabývala vyhodnocením naměřených zralostních parametrů, tj. hmotnosti hroznu …moreAbstract:
The goal of this thesis has been to observe ripening of grapes in four chosen grape varietes grown in the same locality. In the literary part has described chemical composition of grape and change of sugar content, organic acids and aromatical compounds. This thesis has dealt with introduction to area where the grapes had been collected.Experimental part has dealt with collecting and evaluation of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Kryptoanalýza historických šifer
Lukáš Havrlant -
Využití Meldrumovy kyseliny pro syntézu 3-arylpropanových kyselin
Kateřina Jirásková -
Vliv struktury karboxylové kyseliny na syntézu amidů v přítomnosti mikrovlnného záření.
Tomáš Mlejnek -
Vliv rozdílného zpracování hroznů révy vinné na obsah vybraných organických kyselin
Jan FIKAR