Produkční a kvalitativní odezvy vybraných historických i soudobých odrůd brambor na stresové podmínky sucha a tepla – Bc. Josef Vršťala
Bc. Josef Vršťala
Master's thesis
Produkční a kvalitativní odezvy vybraných historických i soudobých odrůd brambor na stresové podmínky sucha a tepla
Production and quality responses of selected historical and contemporary potato varieties to drought and heat stress conditions
Abstract:
Brambor hlíznatý (Solanum tuberosum L.) je stále významná polní plodina zajišťující zdroj potravin pro většinu obyvatel Země. Jako ostatní zemědělské rostliny je i brambor na poli ovlivňován nepříznivými klimatickými podmínkami v důsledku vývoje klimatu na Zemi. Sucho a teplo jsou nejčastější příčiny vyvolávající u polních plodin stresové podmínky. Tato práce se zabývala výzkumem reakcí, odolností …moreAbstract:
The tuberous potato (Solanum tuberosum L.) is still an important field crop, providing a source of food for most of the Earth's inhabitants. Like other agricultural plants, the potato in the field is affected by adverse climatic conditions due to the development of the Earth's climate. Drought and heat are the most common causes of stress conditions in field crops. This work dealt with the research …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 22. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Martin Král, Ph.D.
- Reader: Jiří Krucký, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VRŠŤALA, Josef. \textit{Produkční a kvalitativní odezvy vybraných historických i soudobých odrůd brambor na stresové podmínky sucha a tepla}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/ocup9q/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / specializace:
Agriculture and Rural Development / Organic Farming
Theses on a related topic
-
Chlorophyll Content in Yacon (Smallanthus sonchifolius) Landraces and Its Relationships with Plant Characteristics
Alejandro Samper Salvador -
Obsah a fluorescence chlorofylu v listech buku lesního na lokalitě Kalek v Krušných horách
Ondřej Dubský -
Účinek nově syntetizovaných cytokininových derivátů na parametry fluorescence chlorofylu a, optické odrazivosti listů a obsahu chlorofylu v oddělených listech ječmene
Zuzana ŠVESTKOVÁ -
Vliv přízemního ozonu na obsah chlorofylu v listech vybraných druhů dřevin
Jiří Šmaha -
Obsah chlorofylu v kopřivě dvoudomé a její účinky na zdraví
Veronika Kadlubcová -
Stanovení účinnosti mikrobiálního přípravku Invisible helpers FLORA při pěstování brambor v systému ekologického zemědělství
Dmitrij Krasiun -
Prosperita výsadeb lípy na specifickém stanovišti lesoparku Vinice v Praze
Pavel Luxa -
Obsah monosacharidů v hlízách suchem stresovaných brambor
Klára Podhorecká
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights