Bc. Petr NENUTIL

Master's thesis

Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie

Study of edible oils by fluorescence spectrometry
Abstract:
Byla předložena studie osmi vybraných reprezentativních vzorků jedlých olejů dostupných v české obchodní síti. UV-VIS absorpční spektrometrie a fluorimetrie byly využity pro kvalitativní analýzu jevů vyskytujících se v elektronových spektrech těchto mnohosložkových systémů. Řepkový, slunečnicový a podzemnicový olej, dále olej z vlašských ořechů, sezamu a tři značky olivového oleje byly analyzovány …more
Abstract:
A study of eight selected representative samples of edible oils available in Czech stores is presented. UV-VIS absorption spectroscopy and fluorimetry was employed for qualitative analysis of features present in electronic spectra of these many components liquids. Rapeseed, sunflower, peanut, walnut, sesame and three brands of olive oil were analysed, their spectra interpreted, and presence of detected …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier: 20359

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Ivo Kuřitka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

NENUTIL, Petr. Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 20. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe