Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie – Bc. Petr NENUTIL
Bc. Petr NENUTIL
Master's thesis
Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie
Study of edible oils by fluorescence spectrometry
Abstract:
Byla předložena studie osmi vybraných reprezentativních vzorků jedlých olejů dostupných v české obchodní síti. UV-VIS absorpční spektrometrie a fluorimetrie byly využity pro kvalitativní analýzu jevů vyskytujících se v elektronových spektrech těchto mnohosložkových systémů. Řepkový, slunečnicový a podzemnicový olej, dále olej z vlašských ořechů, sezamu a tři značky olivového oleje byly analyzovány …moreAbstract:
A study of eight selected representative samples of edible oils available in Czech stores is presented. UV-VIS absorption spectroscopy and fluorimetry was employed for qualitative analysis of features present in electronic spectra of these many components liquids. Rapeseed, sunflower, peanut, walnut, sesame and three brands of olive oil were analysed, their spectra interpreted, and presence of detected …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
20359
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Ivo Kuřitka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NENUTIL, Petr. \textit{Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie} Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/od2dgz/. [cit. 2024-04-20].
The right form of listing the thesis as a source quoted
NENUTIL, Petr. Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Screening jedlých olejů fluorescenční spektroskopií
Martina Fuksová -
Aplikace pro rozklad UV-VIS spekter
Michal Novák -
Materiály pro kontaktní čočky z hlediska jejich absorpce v UV-VIS oblasti a význam UV blockerů
Iveta Suchá -
Modifikace povrchu UV-Vis kyvet pro forenzní analýzy nebarevných látek
Anna Malíková -
Porovnání studniční vody s ohledem na přítomnost organických látek metodou hmotnostní spektrometrie a UV-Vis v Třebovicích a Markvartovicích
Michaela KOLÁŘOVÁ -
Stanovení obsahu vybraného nesteroidního antiflogistika – Ibuprofenu v léčivech pomocí UV/Vis a FTIR spektrometrie
Jiří Lindovský -
Interakce huminových látek a UV-VIS záření
Markéta Brázdová -
Studium migrace látek z UV zářením vytvrzovaných systémů UV/VIS spektroskopií a kapalinovou/plynovou chromatografií
Petr Kovalančík