Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky – Bc. Veronika Zbrožková
Bc. Veronika Zbrožková
Master's thesis
Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky
Influence of selected hydrocolloids on rheological properties of poultry pate
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá aplikací tří rozdílných bílkovinných hydrokoloidů (Vepro 95 HV, Vepro-Gel 100 PC, ScanGel A-95) do tepelně opracovaných masných výrobků, přesněji drůbežích játrovek. U modelových vzorků byl pozorován také vliv přídavku odlišné tukové složky do receptury (máslo / řepkový olej). Teoretická část pojednává o mase, surovinách a výrobním procesu paštik, dále také pojednává o vlivu …viacAbstract:
The thesis deals with the application of three different protein hydrocolloids (Vepro 95 HV, Vepro-Gel 100PC, ScanGel A-95) in heat-treated meat products, more precisely poultry liver pate. The effect of adding a different fat component to the recipe (butter / rapeseed oil) was also observed in the model sample. The theoretical part are describes the meat, raw material and the production process of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zbrožková, Veronika. Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti snížení obsahu sodíku v solicích směsích pro masné výrobky
Jakub Martinek -
Perspektivy vývoje, výroby a aplikace želatiny do játrových paštik
Tereza Novotná -
Možnosti ovlivnění parametrů játrové paštiky volbou proteinových koncentrátů.
Kateřina Joklová -
Sledování technologických vlastností u játrových paštik s přídavkem furceralanu
František Štefunko -
Modifikace textury 3D tisknutých čokolád
Ondřej Novák