Rizika konzumace potravin z pohledu výskytu protozoárních parazitů – Bc. Denisa Kubínová
Bc. Denisa Kubínová
Bakalářská práce
Rizika konzumace potravin z pohledu výskytu protozoárních parazitů
Risk of consuming food from the perspective of protozoan parasites
Anotace:
Parazitární nákazy alimentárního původu způsobené eukaryotickými organismy z říše Protozoa jsou kosmopolitně rozšířené, ale největší prevalence je zaznamenávána zejména v rozvojových zemích. Nejčastěji vyskytující se jednobuněční parazité v potravinách jsou především Giardia intestinalis, Cryptosporidium parvum, Cyclospora cayetanensis a Toxoplasma gondii. V bakalářské práci se zabývám popisem těchto …víceAbstract:
Parasitic food-borne diseases caused by protozoan eukaryotic organisms show cosmopolitan distribution. The highest prevalence is observed in developing countries. The most common protozoan parasites in food are: Giardia intestinalis, Cryptosporidium parvum, Cyclospora cayetanensis and Toxoplasma gondii. My bachelor thesis is focused on description of selected protozoan parasites and their detection …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/p47m4/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2014
- Vedoucí: RNDr. Michal Slaný, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.