Bc. Denisa Kubínová

Bakalářská práce

Rizika konzumace potravin z pohledu výskytu protozoárních parazitů

Risk of consuming food from the perspective of protozoan parasites
Anotace:
Parazitární nákazy alimentárního původu způsobené eukaryotickými organismy z říše Protozoa jsou kosmopolitně rozšířené, ale největší prevalence je zaznamenávána zejména v rozvojových zemích. Nejčastěji vyskytující se jednobuněční parazité v potravinách jsou především Giardia intestinalis, Cryptosporidium parvum, Cyclospora cayetanensis a Toxoplasma gondii. V bakalářské práci se zabývám popisem těchto …více
Abstract:
Parasitic food-borne diseases caused by protozoan eukaryotic organisms show cosmopolitan distribution. The highest prevalence is observed in developing countries. The most common protozoan parasites in food are: Giardia intestinalis, Cryptosporidium parvum, Cyclospora cayetanensis and Toxoplasma gondii. My bachelor thesis is focused on description of selected protozoan parasites and their detection …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2014
  • Vedoucí: RNDr. Michal Slaný, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.