Bc. Jaromír Jaroš

Master's thesis

Ileální stravitelnost vápníku v závislosti na tvorbě skořápky

Ileal digestibility of calcium in relation to eggshell formation
Anotácia:
Cílem pokusu bylo sledování změn ileální stravitelnosti vápníku a fosforu v průběhu tvorby skořápky. Pokus byl proveden na 350 nosnicích hybrida Lohmann LSL-Classic snášejících běloskořápečná vejce. V době pokusu byla nosnicím předkládána směs De-Heus N1 Power s přídavkem 0,5 % oxidu chromitého v dávce 115 g/ks/den. Bylo vytvořeno 5 skupin dle času vyhodnocení T1 (5–6 hodin po snášce), T2 (7–8 hodin …viac
Abstract:
The aim of the study was to observe changes in illeal digestibility of calcium and phosphorus during shell formation. The experiment was conducted on 350 Lohmann LSL-Classic hybrids laying whiteshelled eggs. At the time of the experiment, layers were fed with 115 g per layer per day of DeHeus N1 Power with the supplement of 0,5 % of chromium dioxide. Five groups were established. T1 (5–6 hours after …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Martina Lichovníková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta