Karolína Konopásková

Bakalářská práce

Rezistentní škrob v českém pečivu

Resistant Starch in Czech Bakery Products
Anotace:
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo určit množství rezistentního škrobu (RS) v českém pečivu a zjistit, zda existuje rozdíl v jeho obsahu v konvenčním a rozpékaném pečivu ze zamrazeného polotovaru. RS je z pohledu lidské výživy považován za prospěšný, je substrátem pro střevní mikroflóru, snižuje množství střevních patogenů, váže toxické metabolity a přispívá k celkové rovnováze bakteriálních …více
Abstract:
The aim of this thesis was to analyse the resistant starch content (RS) in Czech bakery products and to determine major difference between conventional and pre-baked bread. The RS has the fibre fraction of the food has many benefits in healthy diet. It is a substrate for the colonic microflora, it is reducing intestinal pathogens, binds toxic metabolites and elevates their excretion and supports balanced …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Bakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses oensql oensql/2
17. 4. 2015
Složky
Soubory
Mach, J.
17. 4. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.