Karolína Konopásková
Bachelor's thesis
Rezistentní škrob v českém pečivu
Resistant Starch in Czech Bakery Products
Abstract:
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo určit množství rezistentního škrobu (RS) v českém pečivu a zjistit, zda existuje rozdíl v jeho obsahu v konvenčním a rozpékaném pečivu ze zamrazeného polotovaru. RS je z pohledu lidské výživy považován za prospěšný, je substrátem pro střevní mikroflóru, snižuje množství střevních patogenů, váže toxické metabolity a přispívá k celkové rovnováze bakteriálních …moreAbstract:
The aim of this thesis was to analyse the resistant starch content (RS) in Czech bakery products and to determine major difference between conventional and pre-baked bread. The RS has the fibre fraction of the food has many benefits in healthy diet. It is a substrate for the colonic microflora, it is reducing intestinal pathogens, binds toxic metabolites and elevates their excretion and supports balanced …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KONOPÁSKOVÁ, Karolína. \textit{Rezistentní škrob v českém pečivu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/oensql/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Rezistentní škrob
Jana Bartoníková -
Využití extruze k přípravě amyloso-lipidových komplexů s vyšším obsahem rezistentního škrobu
Milena Kostennikova -
Využití rezistentního škrobu k fortifikaci potravinářských výrobků
Miroslava Kubová -
Dietní zvyklosti včetně konzumace vlákniny u obézních lidí
Kristýna KUTĚJOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights