Bc. Blanka Kyralová

Bakalářská práce

Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa

Effect of pig nourishment on pork meat quality
Anotace:
Tato práce se zabývá výživou prasat ve výkrmu a popisuje její pozitivní i negativní vliv na kvalitu masa. Je zde uveden i názorný příklad krmné dávky. Část práce je věnována i možným negativním vlivům během porážky prasat. V závěru jsou diskutovány zdravotní aspekty konzumace vepřového masa v porovnání s jinými druhy mas.
Abstract:
This Thesis is focused on the pigs? nutrition in fattening and describes positive and negative influence on the meat quality. There is exemplary feed intake. Part of this thesis deals with the potential negative influence during slaughter. In the final part there are discussed possible effect of pork meat consumption on the human health and its comparison with other kinds of meats.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 6. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 23. 8. 2016
  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kyralová, Blanka. Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin