Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa – Bc. Blanka Kyralová
Bc. Blanka Kyralová
Bakalářská práce
Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa
Effect of pig nourishment on pork meat quality
Anotace:
Tato práce se zabývá výživou prasat ve výkrmu a popisuje její pozitivní i negativní vliv na kvalitu masa. Je zde uveden i názorný příklad krmné dávky. Část práce je věnována i možným negativním vlivům během porážky prasat. V závěru jsou diskutovány zdravotní aspekty konzumace vepřového masa v porovnání s jinými druhy mas.Abstract:
This Thesis is focused on the pigs? nutrition in fattening and describes positive and negative influence on the meat quality. There is exemplary feed intake. Part of this thesis deals with the potential negative influence during slaughter. In the final part there are discussed possible effect of pork meat consumption on the human health and its comparison with other kinds of meats.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 6. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 8. 2016
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kyralová, Blanka. Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vnější faktory ovlivňující výkrm prasat
Markéta Vítečková -
Eliminace kančího pachu v tukové tkáni prasat prostřednictvím výživy
Eliška Nekolová -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Faktory ovlivňující kvalitu u vepřového masa
Liliana Kruntová -
Vývoj a změny v komoditní vertikále prasata - vepřové maso v Srbsku před vstupem do EU
Jovana Stojanović -
Technologický postup při zpracování masa
Květoslava Klíčová -
Vlivy působící na vybrané jakostní parametry vepřového masa
Kateřina Kadlecová -
Vepřové maso – učební text pro obor kuchař
Libor Marčík