Bc. Blanka Kyralová

Bachelor's thesis

Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa

Effect of pig nourishment on pork meat quality
Abstract:
Tato práce se zabývá výživou prasat ve výkrmu a popisuje její pozitivní i negativní vliv na kvalitu masa. Je zde uveden i názorný příklad krmné dávky. Část práce je věnována i možným negativním vlivům během porážky prasat. V závěru jsou diskutovány zdravotní aspekty konzumace vepřového masa v porovnání s jinými druhy mas.
Abstract:
This Thesis is focused on the pigs? nutrition in fattening and describes positive and negative influence on the meat quality. There is exemplary feed intake. Part of this thesis deals with the potential negative influence during slaughter. In the final part there are discussed possible effect of pork meat consumption on the human health and its comparison with other kinds of meats.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 6. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 23. 8. 2016
  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kyralová, Blanka. Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs