Jana POPELKOVÁ

Bakalářská práce

Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka

Traditional foods and dishes of Moravian Slovakia
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo zmapovat stravování v jednotlivých oblastech Slovácka a jeho vývoj. Je zde pojednáno o historii zemědělství na Slovácku, jak se lidé zásobovali potravinami,jak je zpracovávali a uchovávali. Práce obsahuje přehled plodin a živočišných produktů pro tuto oblast typických. V neposlední řadě se dočteme o jídlech, která se vázala ke slavnostním příležitostem, jakými jsou svatba …více
Abstract:
The goal of this thesis was to explore boarding in different areas of Moravian Slovakia and its development. There is treated of history of agriculture in Moravian Slovakia, as well as how to people victualed oneself, how they processed and kept the food. The thesis contains an overview of crops and animal products which are typical for this area. Finally, we will read about food which people ate during …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2010
Identifikátor: 16257

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 15. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

POPELKOVÁ, Jana. Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe