Bc. Šimon Košárek

Diplomová práce

Možnosti charakterizace alternativních náhrad tuků v sýrech

Possibilities of characterization of alternative fat substitutes in cheeses
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá charakterizací rostlinných olejů, které jsou vhodné k výrobě analogů sýra. Teoretická část se věnuje popisu výroby analogu sýra, základních složek analogů sýra a možnostem, které mohou analogy sýra v budoucnu nabídnout. V experimentální části byly stanoveny tukové charakteristiky (číslo kyselosti, peroxido-vé číslo, číslo zmýdelnění a esterové číslo). Volné mastné kyseliny …více
Abstract:
This diploma thesis deals with the characterization of vegetable oils that are suitable to produce cheese analogues The theoretical part deals with the description of the produc-tion of cheese analogues, the basic components of cheese analogues and the possibilities that cheese analogues may offer in the future. In the experimental part, fat characteris-tics (acid value, peroxide value, saponification …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Eva Vítová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma