Kvalita medu v závislosti na jeho původu – Mgr. Bc. Alena Třísková
Mgr. Bc. Alena Třísková
Master's thesis
Kvalita medu v závislosti na jeho původu
Honey quality depending on its origin
Anotácia:
Práce se zabývá problematikou včelího medu, který hraje významnou roli ve výživě, s cílem zhodnotit vliv původu, zpracování a skladování na jakost medu.V teoretické části byla popsána historie jeho použití, současná právní úprava, druhy medu na českém a evropském trhu a charakteristika základních složek medu a jejich vliv na jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Řešen je zde také problém falšování medu …viacAbstract:
This thesis deals with bee honey which plays an important role in nutrition aiming to assess the influence of its origin, processing and storage on honey quality.In the theoretical part, there is a description of its use, current legislation, honey kinds available on the Czech and European market and a basic characteristic of honey components and its effect on physical-chemical characteristics of honey …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Petr Maršík, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Rural Development and Agriculture / Development of Rural Areas
Práce na příbuzné téma
-
Metody hmotnostní spektrometrie pro hodnocení vlivu chemické expozice na lidský metabolismus
Petra Stuchlík Fišerová -
Fyzikálně-chemické vlastnosti jezerních sedimentů jezera Anonima, ostrov Vega, Antarktida
Tomáš Čejka -
Vliv způsobu přípravy a prekurzoru NiO na fyzikálně chemické vlastnosti Ni-NiO-TiO\dindex{2} materiálů
Lukáš Záveský -
Vliv přítomnosti oxidů chromu a niobu na fyzikálně chemické vlastnosti TiO\dindex{2}
Jakub Pařízek -
Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček
Nikola Kováčová -
Fyzikálně-chemické a mikrobiologické vlastnosti čistírenských kalů
Nela Friedrichová -
Vliv zpracování na chemické vlastnosti produktů odvozených z pepřovníku černého (Piper nigrum; Piperaceae)
Monika Ehrenbergerová -
Vliv suroviny a zákvasu na senzorický profil ovocných destilátů
František Szilvási
Názov
Vložil
Vložené
Práva