Kvalita medu v závislosti na jeho původu – Mgr. Bc. Alena Třísková
Mgr. Bc. Alena Třísková
Master's thesis
Kvalita medu v závislosti na jeho původu
Honey quality depending on its origin
Abstract:
Práce se zabývá problematikou včelího medu, který hraje významnou roli ve výživě, s cílem zhodnotit vliv původu, zpracování a skladování na jakost medu.V teoretické části byla popsána historie jeho použití, současná právní úprava, druhy medu na českém a evropském trhu a charakteristika základních složek medu a jejich vliv na jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Řešen je zde také problém falšování medu …moreAbstract:
This thesis deals with bee honey which plays an important role in nutrition aiming to assess the influence of its origin, processing and storage on honey quality.In the theoretical part, there is a description of its use, current legislation, honey kinds available on the Czech and European market and a basic characteristic of honey components and its effect on physical-chemical characteristics of honey …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Petr Maršík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TŘÍSKOVÁ, Alena. \textit{Kvalita medu v závislosti na jeho původu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/oh9wul/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Rural Development and Agriculture / Development of Rural Areas
Theses on a related topic
-
Metody hmotnostní spektrometrie pro hodnocení vlivu chemické expozice na lidský metabolismus
Petra Stuchlík Fišerová -
Fyzikálně-chemické vlastnosti jezerních sedimentů jezera Anonima, ostrov Vega, Antarktida
Tomáš Čejka -
Vliv přítomnosti oxidů chromu a niobu na fyzikálně chemické vlastnosti TiO\dindex{2}
Jakub Pařízek -
Vliv způsobu přípravy a prekurzoru NiO na fyzikálně chemické vlastnosti Ni-NiO-TiO\dindex{2} materiálů
Lukáš Záveský -
Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček
Nikola Kováčová -
Fyzikálně-chemické a mikrobiologické vlastnosti čistírenských kalů
Nela Friedrichová -
Vliv zpracování na chemické vlastnosti produktů odvozených z pepřovníku černého (Piper nigrum; Piperaceae)
Monika Ehrenbergerová -
Vliv suroviny a zákvasu na senzorický profil ovocných destilátů
František Szilvási
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights