Kultivácia včelích mikroorganizmov v potravinárskych médiach s potenciálnym využitím ako nápoje – Daniel Svatík
Daniel Svatík
Bachelor's thesis
Kultivácia včelích mikroorganizmov v potravinárskych médiach s potenciálnym využitím ako nápoje
Kultivace včelích mikroorganismů v médiích s potenciálním využití jako nápojů
Abstract:
Včely medonosné jsou nezpochybnitelnou a extrémně důležitou součástí moderního polnohospodářství a krajiny. Velkým problémem se ale v posledních letech staly jejich rozsáhlé ztráty způsobené tlakem patogenních virů, baktérii a hub šířících se prostřednictvím široce rozšířeného roztoče Varroa destructor parazitujícího na včelách. Velmi významným faktorem může být i častá nízká diverzita potravinových …moreAbstract:
Honey bees are definitely an extremely important part of modern agriculture and landscapes. However, a major problem in recent years has been the widespread losses caused by the pressure of pathogenic viruses, bacteria and fungi spreading through the widely expansed parasiting mite Varroa destructor. A very important factor can often also be a low diversity of food resources, caused by the large monucultural …moreAbstract:
Včely medonosné sú nespochybniteľne extrémne dôležitou súčasťou moderného poľnohospodárstva a krajiny. Veľkým problémom sa ale v posledných rokoch stali rozsiahle straty spôsobené tlakom patogénnych vírusov, baktérií a húb šíriacich sa prostredníctvom mohutne rozšíreného roztoča Varroa destructor parazitujúceho na včelách. Veľmi významným faktorom môže byť aj často malá diverzita potravovích zdrojov …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SVATÍK, Daniel. \textit{Kultivácia včelích mikroorganizmov v~potravinárskych médiach s~potenciálnym využitím ako nápoje}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/ok9l1k/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Nápoje fermentované symbiotickými kulturami
Veronika Richter -
Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru
Patrik Minář -
Vlastnosti vybraných netradičních fermentovaných nápojů
Jana Kopečková -
Metabolity fermentovaných alkoholických nápojů v lidském pachu
Kateřina Krajčová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses ok9l1k ok9l1k/2
22/6/2020