Kultivácia včelích mikroorganizmov v potravinárskych médiach s potenciálnym využitím ako nápoje – Daniel Svatík
Daniel Svatík
Bakalářská práce
Kultivácia včelích mikroorganizmov v potravinárskych médiach s potenciálnym využitím ako nápoje
Kultivace včelích mikroorganismů v médiích s potenciálním využití jako nápojů
Anotace:
Včely medonosné jsou nezpochybnitelnou a extrémně důležitou součástí moderního polnohospodářství a krajiny. Velkým problémem se ale v posledních letech staly jejich rozsáhlé ztráty způsobené tlakem patogenních virů, baktérii a hub šířících se prostřednictvím široce rozšířeného roztoče Varroa destructor parazitujícího na včelách. Velmi významným faktorem může být i častá nízká diverzita potravinových …víceAbstract:
Honey bees are definitely an extremely important part of modern agriculture and landscapes. However, a major problem in recent years has been the widespread losses caused by the pressure of pathogenic viruses, bacteria and fungi spreading through the widely expansed parasiting mite Varroa destructor. A very important factor can often also be a low diversity of food resources, caused by the large monucultural …víceAbstract:
Včely medonosné sú nespochybniteľne extrémne dôležitou súčasťou moderného poľnohospodárstva a krajiny. Veľkým problémom sa ale v posledných rokoch stali rozsiahle straty spôsobené tlakom patogénnych vírusov, baktérií a húb šíriacich sa prostredníctvom mohutne rozšíreného roztoča Varroa destructor parazitujúceho na včelách. Veľmi významným faktorom môže byť aj často malá diverzita potravovích zdrojov …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SVATÍK, Daniel. \textit{Kultivácia včelích mikroorganizmov v~potravinárskych médiach s~potenciálnym využitím ako nápoje}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/ok9l1k/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Nápoje fermentované symbiotickými kulturami
Veronika Richter -
Vlastnosti vybraných netradičních fermentovaných nápojů
Jana Kopečková -
Metabolity fermentovaných alkoholických nápojů v lidském pachu
Kateřina Krajčová
Název
Vložil
Vloženo
Práva