Profil fenolických látek ve víně jako nástroj kontroly autenticity – Bc. Ing. Miroslav Musil, Ph.D. PhD.
Bc. Ing. Miroslav Musil, Ph.D. PhD.
Master's thesis
Profil fenolických látek ve víně jako nástroj kontroly autenticity
Profile of phenolic substances in wine as a tool for authenticity control
Abstract:
Diplomová práce obsahuje literární rešerši na problematiku fenolických látek ve víně. Pozornost při hodnocení zdrojů je zaměřena na popis a charakteristiku hydroxyskořicové kyseliny. Je zpracován přehled možností kontroly autenticity vín. Bylo shromážděno 30 vzorků vín ročníku 2021 odrůd Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Ruandské bílé z vinařské oblasti Morava, z každé vinařské podoblasti od dvou …moreAbstract:
The diploma thesis contains a literature search on the issue of phenolic substances in wine. Attention in source evaluation is focused on the description and characteristics of hydroxycinnamic acid. An overview of the possibilities of wine authenticity control is prepared. 30 samples of wines of the year 2021 varieties Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský and Ruandské bílá from the wine-growing region …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Reader: Pavel Valášek, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Representation of Authenticity: The Depiction of Women in Films about the Titanic
Michaela Pšenková -
Chemická a obrazová analýza kořenového systému hrachu
Martina HOREJŠOVÁ -
Výroba a analýza vín Pét-nat
Magdaléna Šaňková -
Fytochemická analýza plodů ostružiníku
Jan DEHNER -
Analýza množství extraktivních látek a barvy dřeva dubu zimního
Martin Holčák -
Analýza volných a vázaných fenolických látek obsažených v obilovinách
Pavel Hofmeister -
Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína
Kamil Rozek -
Falšování vín
Aneta Sekerková