Bc. Ing. Miroslav Musil, Ph.D. PhD.

Diplomová práce

Profil fenolických látek ve víně jako nástroj kontroly autenticity

Profile of phenolic substances in wine as a tool for authenticity control
Anotace:
Diplomová práce obsahuje literární rešerši na problematiku fenolických látek ve víně. Pozornost při hodnocení zdrojů je zaměřena na popis a charakteristiku hydroxyskořicové kyseliny. Je zpracován přehled možností kontroly autenticity vín. Bylo shromážděno 30 vzorků vín ročníku 2021 odrůd Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Ruandské bílé z vinařské oblasti Morava, z každé vinařské podoblasti od dvou …více
Abstract:
The diploma thesis contains a literature search on the issue of phenolic substances in wine. Attention in source evaluation is focused on the description and characteristics of hydroxycinnamic acid. An overview of the possibilities of wine authenticity control is prepared. 30 samples of wines of the year 2021 varieties Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský and Ruandské bílá from the wine-growing region …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Oponent: Pavel Valášek, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství