Profil fenolických látek ve víně jako nástroj kontroly autenticity – Bc. Ing. Miroslav Musil, Ph.D. PhD.
Bc. Ing. Miroslav Musil, Ph.D. PhD.
Diplomová práce
Profil fenolických látek ve víně jako nástroj kontroly autenticity
Profile of phenolic substances in wine as a tool for authenticity control
Anotace:
Diplomová práce obsahuje literární rešerši na problematiku fenolických látek ve víně. Pozornost při hodnocení zdrojů je zaměřena na popis a charakteristiku hydroxyskořicové kyseliny. Je zpracován přehled možností kontroly autenticity vín. Bylo shromážděno 30 vzorků vín ročníku 2021 odrůd Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Ruandské bílé z vinařské oblasti Morava, z každé vinařské podoblasti od dvou …víceAbstract:
The diploma thesis contains a literature search on the issue of phenolic substances in wine. Attention in source evaluation is focused on the description and characteristics of hydroxycinnamic acid. An overview of the possibilities of wine authenticity control is prepared. 30 samples of wines of the year 2021 varieties Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský and Ruandské bílá from the wine-growing region …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Oponent: Pavel Valášek, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Representation of Authenticity: The Depiction of Women in Films about the Titanic
Michaela Pšenková -
Chemická a obrazová analýza kořenového systému hrachu
Martina HOREJŠOVÁ -
Výroba a analýza vín Pét-nat
Magdaléna Šaňková -
Fytochemická analýza plodů ostružiníku
Jan DEHNER -
Analýza množství extraktivních látek a barvy dřeva dubu zimního
Martin Holčák -
Analýza volných a vázaných fenolických látek obsažených v obilovinách
Pavel Hofmeister -
Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína
Kamil Rozek -
Falšování vín
Aneta Sekerková