Vápník v potravinách a jeho význam pro výživu – Veronika POKORNÁ
Veronika POKORNÁ
Bakalářská práce
Vápník v potravinách a jeho význam pro výživu
Calcium in foods and its importance for nutrition
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vápníkem v potravinách a jeho významem pro výživu u žáků 2. stupně základní školy. Teoretická část pojednává o obecné charakteristice vápníku, zejména chemickém, fyzikálním a biologickém významu, chemických sloučeninách, výskytu vápníku v přírodě i vodě. Dále je zaměřena na obsah vápníku v potravinách živočišného a rostlinného původu. V poslední řadě je v teoretické části …víceAbstract:
This bachelor's thesis deals with the calcium in food and its importance for the nutrition of students at second grade of primary school. The theoretical part discusses the general characteristics of calcium, especially the chemical, physical and biological significance of chemical compounds, the occurrence of calcium in water and nature. It is focused on the calcium content in foods of animal and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2012
Zveřejnit od: 27. 4. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Milan Pešek, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
POKORNÁ, Veronika. Vápník v potravinách a jeho význam pro výživu. Č. Bud., 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.4.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 4. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Výchova ke zdraví
Práce na příbuzné téma
-
FUNKČNÍ POTRAVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Veronika Václaviková -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
Zinek v potravinách rostlinného původu
Nikola Kamenská -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu
Adéla ZÁVODNÁ -
Možnosti využití netradičních a nových potravin rostlinného původu v zemích Evropského společenství v letech 2010-2022
Oksana KRAUS -
Hodnocení obsahu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu dle požadavků obchodních řetězců
Lukáš Milisderfer -
Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu
Lukáš Milisderfer
Název
Vložil
Vloženo
Práva