Vápník v potravinách a jeho význam pro výživu – Veronika POKORNÁ
Veronika POKORNÁ
Bachelor's thesis
Vápník v potravinách a jeho význam pro výživu
Calcium in foods and its importance for nutrition
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá vápníkem v potravinách a jeho významem pro výživu u žáků 2. stupně základní školy. Teoretická část pojednává o obecné charakteristice vápníku, zejména chemickém, fyzikálním a biologickém významu, chemických sloučeninách, výskytu vápníku v přírodě i vodě. Dále je zaměřena na obsah vápníku v potravinách živočišného a rostlinného původu. V poslední řadě je v teoretické části …moreAbstract:
This bachelor's thesis deals with the calcium in food and its importance for the nutrition of students at second grade of primary school. The theoretical part discusses the general characteristics of calcium, especially the chemical, physical and biological significance of chemical compounds, the occurrence of calcium in water and nature. It is focused on the calcium content in foods of animal and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2012
Accessible from:: 27. 4. 2012
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Milan Pešek, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
POKORNÁ, Veronika. \textit{Vápník v potravinách a jeho význam pro výživu}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Pedagogical Fakulty. 2012. Available from: https://theses.cz/id/ol7llu/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
POKORNÁ, Veronika. Vápník v potravinách a jeho význam pro výživu. Č. Bud., 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.4.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 27. 4. 2012 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Pedagogical FakultyBachelor programme / field:
Specialization in pedagogy / Health Education
Theses on a related topic
-
FUNKČNÍ POTRAVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Veronika Václaviková -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
Zinek v potravinách rostlinného původu
Nikola Kamenská -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu
Adéla ZÁVODNÁ -
Možnosti využití netradičních a nových potravin rostlinného původu v zemích Evropského společenství v letech 2010-2022
Oksana KRAUS -
Hodnocení obsahu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu dle požadavků obchodních řetězců
Lukáš Milisderfer -
Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu
Lukáš Milisderfer
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights