Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování – Bc. Eva Janošíková
Bc. Eva Janošíková
Diplomová práce
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
The effect of potassium emulsifying salts on the viscoelastic properties of processed cheese during storage.
Anotace:
Hlavním cílem této práce bylo vybrat nejvhodnější koncentraci draselných tavicích solí (dihydrogenfosforečnan draselný, hydrogenfosforečnan draselný, difosforečnan draselný, trifosforečnan pentadraselný a komerční fosfátová směs Carnesal 150) pro výrobu taveného sýra požadované konzistence a chuti. Použití solí na bázi draslíku bylo zejména ze snahy o redukci obsahu sodíku v sýrech, avšak toto nahrazení …víceAbstract:
The main goal of this work was to select the most suitable concentration of potassium melting salts (potassium dihydrogen phosphate, potassium hydrogen phosphate, potassium diphosphate, pentapotassium triphosphate and commercial phosphate mixture Carnesale 150) for the production of processed cheese of the desired consistency and taste. The use of potassium-based salts has been mainly in an effort …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANOŠÍKOVÁ, Eva. \textit{Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/ols8gg/.
Jak správně citovat práci
Janošíková, Eva. Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová -
Vliv fosforečnanových solí na reologické vlastnosti modelového vepřového masného výrobku v průběhu tepelného opracování
Nikola Koníčková -
Vliv fosforečnanových solí na reologické vlastnosti modelového kuřecího masného výrobku v průběhu tepelného opracování
Nikola Hloušková -
Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru
Iva Peníšková -
Kyselina adipová a její soli jako možná náhrada tradičních tavicích solí
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Adéla NOVÁKOVÁ -
Vybrané směsi sodných a draselných tavicích solí a jejich vliv na konzistenci tavených sýrů
Tereza Pakhofferová -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová