Zuzana Pavlíčková

Bakalářská práce

Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech

Fibrous micromycetes as producers of mycotoxins in cheeses
Anotace:
Literární rešerše bakalářské práce se zabývá problematikou vláknitých mikromycet (plísní) jako producentů mykotoxinů v sýrech. Tato práce popisuje významné rody toxinogenních plísní kontaminující sýry a nejvýznamnější mykotoxiny, které způsobují znehodnocení potravin a vážná onemocnění. Zabývá se také fyzikálními, mechanickými a chemickými způsoby boje proti nežádoucím mikromycetám, které často kontaminují …více
Abstract:
The literary research of the bachelor thesis deals with the issue of fibrous micromycetes (moulds) as producers of mycotoxins in cheeses. This thesis describes important genera of toxinogenic fungi contaminating cheeses and the most important mycotoxins, which cause food spoilage and serious diseases. It also deals with physical, mechanical and chemical methods to combat undesirable micromycetes, which …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma