Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech – Zuzana Pavlíčková
Zuzana Pavlíčková
Bachelor's thesis
Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech
Fibrous micromycetes as producers of mycotoxins in cheeses
Abstract:
Literární rešerše bakalářské práce se zabývá problematikou vláknitých mikromycet (plísní) jako producentů mykotoxinů v sýrech. Tato práce popisuje významné rody toxinogenních plísní kontaminující sýry a nejvýznamnější mykotoxiny, které způsobují znehodnocení potravin a vážná onemocnění. Zabývá se také fyzikálními, mechanickými a chemickými způsoby boje proti nežádoucím mikromycetám, které často kontaminují …moreAbstract:
The literary research of the bachelor thesis deals with the issue of fibrous micromycetes (moulds) as producers of mycotoxins in cheeses. This thesis describes important genera of toxinogenic fungi contaminating cheeses and the most important mycotoxins, which cause food spoilage and serious diseases. It also deals with physical, mechanical and chemical methods to combat undesirable micromycetes, which …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Mykotoxin citrinin a jeho nálezy v surovinách, potravinách a krmivech
Karolína Brandová