Rozdíly v užitkovosti a kvalitě masa pomalu a rychle rostoucích kuřat – Bc. Ellen Novotná
Bc. Ellen Novotná
Master's thesis
Rozdíly v užitkovosti a kvalitě masa pomalu a rychle rostoucích kuřat
The differences in performance and meat quality of slow- and fast-growing chickens
Abstract:
Vlivy působící na kuřata ve výkrmu ovlivňují jejich celkovou pohodu, kvalitu kuřecího masa a jatečnou výtěžnost. Jedním z hlavních faktorů je výběr vhodného genotypu pro chov. Je možné předpokládat, že pomalu rostoucí genotypy jsou od rychle rostoucích genotypů odlišní nejen užitkovostí, ale také kvalitou masa. Předložená diplomová práce pojednává o významu a užitkovosti pomalu a rychle rostoucích …moreAbstract:
Factors affecting chickens in fattening period have effect on overall welfare, quality of chicken meat and slaughter yield. One of the main factor is the selection of appropriate genotype for breeding. It is possible to assume, that slow-growing genotypes are different from fast-growing ones not only in performance, but also in meat quality. This diploma thesis deals with the importance and performance …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Darina Chodová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOVOTNÁ, Ellen. \textit{Rozdíly v~užitkovosti a~kvalitě masa pomalu a~rychle rostoucích kuřat}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/onn1fh/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Science
Theses on a related topic
-
Studium kvality masa rychle, středně a pomalu rostoucích genotypů kuřat
Jaroslav Valenta -
Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení
Zdeněk Balšánek -
Restrikce krmiva u pomalu rostoucích králíků a její vliv na kvalitu masa
František Matějka -
Užitkovost a kvalita masa německého obrovitého strakáče v závislosti na výživě
Dominik Smrž -
Užitkové vlastnosti a kvalita masa králíků z evropských genových zdrojů
Jiří Jiroušek -
Užitkovost a kvalita masa králíků v různých systémech chovu
Markéta Augustovová -
Kombinace restrikce krmiva a alternativního zdroje proteinu s ohledem na užitkovost a kvalitu masa kuřat
Nikola Javorská -
Vliv systému ustájení na užitkovost, kvalitu masa, zdraví a welfare králíků
Ondřej Krunt
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights