Mikrobiologická kvalita výrobků z jedlého hmyzu – Bc. Alice Andrlová
Bc. Alice Andrlová
Master's thesis
Mikrobiologická kvalita výrobků z jedlého hmyzu
Microbiological qualit of edible insect food products
Abstract:
Tato diplomová práce se věnuje kvalitě a bezpečnosti jedlého hmyzu z mikrobiologického hlediska, jako možné ekonomické a ekologické alternativě jiných živočišných bílkovin. Nejprve je zmíněna současná legislativa hmyzu a hmyzích výrobků s následným popisem nutričního složení a obsahem makroživin i mikroživin cvrčka domácího (Acheta domesticus) a larev potemníka moučného (Tenebrio molitor). V návaznosti …moreAbstract:
This thesis studies quality and safety of edible insect from microbiological point of view, as a possible economic and ecological alternative to other animal protein. Firstly the current legislation on edible insect and edible insect’s products is mentioned, followed by description of the nutritional composition included macronutrient and micronutrient content of the house cricket (Acheta domesticus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 15. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Roman Švejstil
- Reader: Zuzana Tomáštíková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ANDRLOVÁ, Alice. \textit{Mikrobiologická kvalita výrobků z~jedlého hmyzu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/onr1vk/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Uvádění na trh potravin s využitím hmyzího proteinu jako potraviny nového typu: návrh a rozpočet marketingové strategie.
Helena Ukropcová -
Potraviny nového typu
Vít Markovič -
Potraviny nového typu tzv. superpotraviny
Lucie Hellebrandová -
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Karolína Bartáková -
Potraviny nového typu na českém trhu
Katarína MIKLOŠOVÁ -
Právní úprava potravin nového typu v rámci EU
Lucie Šálková -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
BIOPOTRAVINY A POTRAVINY NOVÉHO TYPU Z HLEDISKA NUTRICE A OCHRANY ZDRAVÍ SPOTŘEBITELE
Jaroslava DUBNOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights